Steeds weer een stapje in de goede richting

Onze ambitie: 100% recyclebare verpakkingen in 2025!

Daar houdt onze ambitie niet op. In 2050 willen we nóg een stap verder zijn, namelijk 100% circulaire verpakkingen. Een circulaire verpakking kan steeds opnieuw gerecycled worden, zodat er steeds weer nieuwe producten van gemaakt kunnen worden. We vertellen je graag hoe we deze ambitie willen bereiken!

De Chocomel flesjes (excl. sleeve en dop) zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic. Voor de dop en sleeve is dit nog niet mogelijk, maar we zijn druk bezig om dat te fixen!

Chocomel flesjes zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic.

Wij zijn binnen de zuivelbranche van Nederland de allereerste met flesjes van 100% gerecycled plastic. Daar mogen we best trots op zijn!

100% gerecycled.

AL ONZE FLESJES WILLEN EEN NIEUW LEVEN

Onze flesjes worden gemaakt van het plastic van gerecylcde plastic flessen. Onze flesjes met de dop erop (zonder de sleeve) kunnen zelf ook weer worden gerecycled in het afvalsorteercentrum. Daarna worden ze weer omgetoverd tot nieuwe flessen en andere plastic producten, zoals petten en schoenen!

Al onze flesjes willen een nieuw leven

*Uitgezonderd de sleeve en de dop. Hier wordt nog aan gewerkt!

HELP JE EEN HANDJE MEE?

Het recyclen van de flesjes kunnen we niet alleen. Hier hebben we jouw hulp hard bij nodig! Bijvoorbeeld met het verwijderen van de sleeve. Een beetje technisch, maar als de sleeve er nog omheen zit, herkent de afvalsorteermachine het plastic flesje niet. Het flesje wordt dan niet optimaal gerecycled. En dat is zonde van alle verzamelde flesjes!
Dus een liefdevol verzoek nadat je van onze Chocomel hebt genoten: verwijder de sleeve van het flesje en plaats de dop terug op de fles. Dan mag zowel het flesje mét dop als de losse sleeve bij het plastic afval. We zijn achter de schermen druk bezig om ook de sleeve recyclebaar te maken!

Waar is die sleeve eigenlijk voor?

Naast dat de sleeve belangrijke informatie zoals de productnaam, ingrediënten en barcode bevat, houdt deze het product ook langer houdbaar. Het label bedekt de hele fles en houdt zo licht tegen. Hierdoor blijft de smaak van onze Chocomel langer goed en voorkomen we voedselverspilling. Gelukkig maar, want Chocomel is toch veeeeeel te lekker om weg te gooien ;)

Geniet van je overheerlijke Chocomel

Geniet van je overheerlijke Chocomel

Verwijder de sleeve van het flesje

Verwijder de sleeve van het flesje

Draai de dop er weer op

Draai de dop er weer op

Gooi je flesje mét dop en de losse sleeve bij het plastic afval

Gooi je flesje mét dop en de losse sleeve bij het plastic afval

Coming soon! Onze multipacks met blikjes krijgen in plaats van een plastic verpakking, een kartonnen verpakking. Dit betekent jaarlijks 4.400 kilo minder plastic, wow!

Multipacks met blikjes in een kartonnen verpakking

Een pak naar m’n hart

Onze literpakken worden voor 89% gemaakt van plantaardige materialen, zijn recyclebaar en hebben een 19% lagere CO2-uitstoot in vergelijking met de vorige verpakking. Nu met nieuwe dop waarmee je de het pak in 1 stap kunt openen!

Gemaakt van 89% plantaardige materialen

Een blik(je) op de toekomst

Wist je dat blik een van de best recyclebare materialen is? Ook blijft onze Chocomel hierin langer goed, omdat het zuurstof en licht buiten houdt. Zo voorkomen we verspilling wat weer een mooie win-win is.

Blik is een van de best recyclebare materialen

1, 2, 3, 4.. Rietje van papier!

Onze rietjes zijn gemaakt van gecertificeerd papier. Zo besparen wij samen met Campina, Optimel en Fristi jaarlijks meer dan 100 miljoen plastic rietjes. Dat is ruim 23.000 kilometer en 57.000 kilo aan plastic rietjes!

Rietje van papier!

En voor die momenten dat je wat bewuster wilt genieten, is er Chocomel 0% suiker toegevoegd. Minder suiker met nog steeds de lekkere smaak van Chocomel!

Chocomel 0%

Weidemelk

Chocomel houdt van koeien! “Bij groene weiden horen grazende koeien.” En zo is het maar net! De melk die wij gebruiken om onze Chocomel producten te maken, is afkomstig van koeien die vanaf het voorjaar tot in het najaar ten minste 120 dagen per jaar, minimaal 6 uur per dag in de wei lopen. Héél belangrijk, want zonder koeien geen Chocomel ;)

Weidemelk

Zorg voor onze bossen

De kartonnen verpakkingsmaterialen van Chocomel zijn goedgekeurd door FSC. Dit betekent dat deze materialen oorspronkelijk uit verantwoord beheerde bossen komen. FSC is wereldwijd dé organisatie die zich hiervoor inzet, zodat economische, ecologische en sociale belangen in balans zijn. FSC, onze dank is groot!

Zorg voor onze bossen

Heerlijk verantwoord

We zijn trots dat al onze producten het Rainforest Alliance keurmerk dragen! Wat dit betekent? Wij kopen Rainforest Alliance gecertificeerde cacao in, deze wordt vervaardigd volgens de drie pijlers van duurzaamheid: sociaal, economie en milieu. Belangrijke focuspunten zijn natuurbehoud en het welzijn en goed inkomen van de boeren.

Rainforest Alliance keurmerk