Duurzaamheid

De flesjes van Fristi zijn daarom vanaf nu gemaakt van 100% gerecycled materiaal (exclusief de dop en het jasje).

Help je ons een handje mee om ze ook weer zo goed mogelijk te recyclen? Dit doe je door na gebruik het jasje eraf te halen en de dop weer op het flesje te draaien. Je kunt alles nu weggooien bij het plastic afval. Zo kan de sorteermachine het materiaal van het flesje beter herkennen, zodat deze zo goed mogelijk gerecycled wordt en omgetoverd worden tot nieuwe flessen en andere plastic producten!

100% gerecycled materiaal

Op weg naar minder plastic

Ook onze multi-verpakkingen van de blikjes hebben een nieuw duurzaam jasje! De nieuwe omverpakkingen van onze blikjes zijn niet meer van plastic, maar van karton. Net zo handig en ook nog eens sterk genoeg om te bewaren in de koelkast!

Op weg naar minder plastic

Weidemelk

Fristi houdt van koeien! “Bij groene weiden horen grazende koeien.” En zo is het maar net! De melk die wij gebruiken om onze Fristi producten te maken (met uitzondering van de blikjes), is afkomstig van koeien die vanaf het voorjaar tot in het najaar ten minste 120 dagen per jaar, minimaal 6 uur per dag in de wei lopen. Héél belangrijk, want zonder koeien geen Fristi;)

image

Zorg voor onze bossen

De kartonnen verpakkingsmaterialen van Chocomel zijn goedgekeurd door FSC. Dit betekent dat deze materialen oorspronkelijk uit verantwoord beheerde bossen komen. FSC is wereldwijd dé organisatie die zich hiervoor inzet, zodat economische, ecologische en sociale belangen in balans zijn. FSC, onze dank is groot!

image